LegoCloud
LegoCloud

Philips Android TV + Plex video issue

LegoLego

I recently bought a 55PUS6561 Philips Android TV and the first thing I did was install Plex App for Android, giving the fact that I have a full-blown media server based on Plex for my media.

First video played fine, no transcoding, everything fine and dandy.

Second video, just saw a couple of frames and then it froze. Audio was ok, video was not.

After some digging, multiple persons have this issue, apparently it’s common on Philips Android 6000 and 7000 series on all the videos that have AC3 sound. Sadly, 90% of my videos have AC3.

Until Plex makes an update for the app or something, I’ve managed to make a quick and dirty fix for it.

The fix

Edit %plexdir%/Resources/Profiles/Android.xml and add the following. Please make sure you keep the capitalization from the file, WordPress changes my code characters to lower for some reason


The end of the file should look like this :



    
      
        
      
    

    
      
        
      
    
    
      
        
      
     

  


After that, modify the Android App settings like this :

Plex App settings

Now it’s transcoding, but hey, at least every video works 🙂

UPDATE 1.7.5

You will have to set “Burn subtitles” in the app to “Always” as well.

UPDATE 27th of August 2017
Set Audio H264 to 2.0 (default is 5.1)

Comments 7
  • Geraint Perkins
    Posted on

    Geraint Perkins Geraint Perkins

    Reply Author

    thank you! works for me.


    • Lego
      Posted on

      Lego Lego

      Reply Author

      Glad to hear that. Please note that you might want to add the same block of code for eac3 as well.


  • Thomas Ornell
    Posted on

    Thomas Ornell Thomas Ornell

    Reply Author

    Thank you so much! Worked for me!


  • Slyder
    Posted on

    Slyder Slyder

    Reply Author

    Hello,

    I have the same issue and really interested by your solution but code lines are empty, i’m just able to see “comment lines”. Tested with Internet Explorer 11 and Firefox. Please cloud you help me


    • Lego
      Posted on

      Lego Lego

      Reply Author

      Hello,

      Sorry, a wordpress update must have modified something. It’s fixed now.


  • Raffaele
    Posted on

    Raffaele Raffaele

    Reply Author

    What do you mean with “Set Audio H264 to 2.0 (default is 5.1)”?
    I can’t find this setting


    • Lego
      Posted on

      Lego Lego

      Reply Author

      In the Plex app, on your TV, go to Settings -> Advanced, H264 maximum level and set it to 2.0